لیست اختراعات مجید باصفا
نياز به رعايت بهداشت فردي و عمومي موجب نياز به مواد ضدعفوني كننده قدرتمند، ارزان و در دسترس شده است. دستگاه مورد اختراع، قادر است مايع ضد عفوني كننده هيپوكلروس اسيد با كاربرد خانگي، بيمارستاني، تجاري، اداري، صنعتي و يا نظامي توليد كند. اين دستگاه داراي بدنه پلاستيكي با ابعاد (58 در 20 در 20 ميلي متر) مي باشد و به واسطه الكترودهاي موجود در دستگاه (با تركيبات عنصري ايريديوم، تيتانيوم، پلاتين، روتنيوم) قادر به توليد عوامل ضد عفوني كننده كلري و اكسيژني با استفاده از جريان برق متناوب (AC) يا مستقيم (DC) از طريق برقكافت، نمك هاي كلر در حضور يك عامل اسيدي مثل اسيد استيك و يا اسيد سيتريك است.
توسعه فرآيندي براي توليد پروتئينهاي نوتركيب با انحلال پذيري بالا در سويه اشريشياكلي مهندسي شده ، داراي كاربرد در صنايع دارويي، زيست محيطي ، غذايي و صنعتي مي باشد. اشريشياكلي ( (E. coli به عنوان مناسب ترين ميزبان براي توليد پروتئين هاي نوتركيب است، اما عوامل مختلفي در ميزان بازده توليد پروتئين نوتركيب در اشريشياكلي نقش دارند، كه مهمترين آنها توليد استات به عنوان اصلي ترين محصول جانبي است. در فرايند توليد پروتئين هاي نوتركيب در سويه اشريشياكلي جهش يافته با تغيير ژنتيكي حذفي در ژن هاي ArcA (كنترل كننده تنفس هوازي) و Pka (پروتئين ليزين استيل ترانسفراز) و داراي ژن T7RNApolymerase فرآيندي براي به دست آوردن پروتئين نوتركيب با بازده بالا در ميزبان هاي بياني نوتركيبي كه متابوليسم اوليه آن ها در نتيجه تشكيل پروتئين نوتركيب تحت تأثير قرار ميگيرد، ارائه شده است. اين فرآيند از طريق تغيير شار متابوليسم مركزي كربن و جلوگيري از تجمع محصول جانبي استات و با استفاده از محيط كشت بهينه منجر به توليد بهينه پروتئين نوتركيب با انحلال پذيري بالا مي شود .
فرآورده نانودارو HOCl با قابليت رهايش كنترل شده در موضع تومور براي درمان سرطان ريه داراي كاربرد در صنايع پزشكي و دارويي مي باشد. سرطان ريه تقريباً 14 درصد از موارد سرطان گزارش شده جديد در سطح جهان را تشكيل مي دهد. با توجه به اهميت HOCl در درمان سرطان و همچنين اهميت تحويل ريوي آن، ساخت سيستم دارورساني جديدي جهت بهبود كارايي تحويل ريوي HOCl به صورت پايدار و با ويژگي رهايش پيوسته و كنترل شده با عوارض جانبي كم در خور توجه است. فرآورده نانوداروي HOCl، داراي يك ساختار دولايه، شامل آلژينات حاوي PFP در لايه داخلي و كيتوزان كونژوگه با فولات در لايه خارجي است كه هيپوكلريت كلسيم Ca(OCl)2 در هسته آلژينات نانوذره قرار مي گيرد و اسيد ساليسيليك در بخش پوشش كيتوزان قرار داده مي شود. اين نانوذره طي يك روش دو مرحله اي براساس روش Nano-emulsion و پوشش دهي با استفاده از تكنيك Ionic gelation ساخته مي شود. با توجه به حضور فوليك اسيد بر سطح كيتوزان، پس از تحويل ريوي دارو، نانوداروي حاصل به صورت هدفمند به سلول هاي سرطاني رسيده و پس از اتصال، با استفاده از انفجار ناشي از امواج اولتراسوند اجزاي تشكيل دهنده با هم واكنش داده و HOCl با غلظت مشخص در موضع تومور تشكيل شده و با القا آپاپتوز منجر به از بين رفتن سلول هاي سرطاني مي شود.
موارد یافت شده: 3